Het kwam allemaal door de pen!

De kampioen van vorig jaar stond al tijden troosteloos onderaan. Dan is natuurlijk de vraag: wat is de oorzaak? Is de aftakeling begonnen? Is de rest in een jaar tijd met sprongen vooruit gegaan? Nee, geen van dit al. En de oplossing van het mysterie kwam naar boven door een ladderpartij.

Edwin had geen officiële partij, maar kon gaan ladderen tegen Kees. Helaas, hij had geen pen bij zich. Gelukkig bod Peter hem de helpende hand maar gaf nog wel als waarschuwing mee: “Met deze pen heb ik al drie partijen verloren!” Peter probeert een andere pen uit en jawel, verlost van zijn jinx was daar de eerste overwinning. Gerrit hanteerde een iets te bombastische omsingeling en kreeg na een grote afwikkeling een stevige aanval over zich. Zoals altijd met dammen is het dan vast nog wel ergens remise, maar Gerrit wist het vege lijf niet te redden en is nu opeens ook kandidaat voor de rode lantaarn.

Tiny houdt van aanvallen en Ron houdt van omsingelen. Beiden kregen tegen elkaar hun zin, waardoor er een levendige strijd ontstond. De omsingeling bleek beter dan de aanval, waardoor Ron op termijn Tiny’s voorpost oppeuzelde. Deze had nog wel wat compensatie, maar Ron wist de klus toch te klaren. En de kans om de klus te klaren, die kans kreeg Guido ook. Frits liep na drie seconde denken achter een schijf, welke Guido de mogelijkheid op een winnende ruil bood. Aan Guido was dit buitenkansje echter niet besteed, en op het eind kwam hij in zelfs nog in een op het oog minder eindspel, wat uiteindelijk nog relatief eenvoudig te redden bleek.

Voor de langste partij van de avond zorgden Hans en Geert. Ook hier een versie van aanvallen (Hans) versus omsingelen (Geert), maar nu was het de aanvallende partij die de overhand kreeg. Hans wist ook wel een eindspel te bereiken van drie dammen en een schijf tegen een dam en twee schijven, maar het stond dermate opgesteld dat er geen mogelijkheid was op een winnende vangstelling. Hans probeerde nog twee grapjes, maar Geert liet zich niet tot een fout verleiden.

In de eerste klasse was de belangrijkste partij die tussen Rob en Agita. En daar waar Rob zich leekt te verzekeren van een tweede plaat, gebeurde het omgekeerd. Eerst miste Rob een kansrijke doorbraak, vervolgens nog een positioneel kansrijke zet, met als gevolg: het deksel op de neus. Michiel  wist echter maar half te profiteren, want Kees wist van geen wijken en verkocht zijn huid duur. Het gevolg was een verdiend punt. Matthijs had tegen Fokke een goede stand weten te creëren, maar helaas, een kleine combinatie was hem te machtig.

Leo en Dirk maakte elkaar het leven niet al te zuur en Peter boekte zijn tweede overwinning op rij tegen Frans, die niet in zijn beste doen lijkt dit toernooi. Het spannendste lijkt voorlopig de strijd om plaats drie , maar zoals wel vaker zit het venijn in de staart.

Oh ja, de ladderaars Edwin en Kees speelden remise. Misschien lag het toch niet aan de pen!

Stand hoofdklasse
Stand eerste klasse

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.