Derde tiental worstelt zich naar winst.

De Lier 28 januari 2012

Voor aanvang van de partijen werd door Martin van der Hout een korte toespraak gehouden ter nagedachtenis aan Cor Storm, die de afgelopen week overleed. Alle aanwezigen namen staand een minuut stilte in acht.

Na ruim twee uur spelen overzag Matthijs Broek dat er, na een grote ruil, een combinatie naar dam voor zijn tegenstander in zat. Hij gaf direct op. Bijna tegelijkertijd wist Peter van Stijn een doorbraak te forceren, ten koste van een schijf. Na lang worstelen echter moest hij teleurgesteld in remise berusten.

Kamanda Mulaya en Michiel Torn strijden om de topscorerspositie in het team. Beiden wonnen hun partij waarmee Michiel op 14 uit 8, en Kamanda op 13 uit 8 kwam te staan. Michiel staat hiermee tweede op de topscorerslijst van de tweede klasse-D en Kamanda zevende!!

Hans Lansbergen wint ook zijn partij maar Nico Groenendijk verliest. Fokke van Leijen kiest tegen de sterkere Jerry Nijs voor de 35-30 opening en komt in een opsluiting terecht. Wanneer hij deze weet te verbreken kan hij probleemloos naar remise afwikkelen.

Bij Peter Lansbergen, die tegen Martin van der Hout speelt, lijkt het fout te gaan maar Peter weet nog nét de remise te vinden. Als laatsten zijn Jan Out en Adriaan Groenendijk nog bezig. De stand is op dat moment 7-9.  Jan heeft zijn tegenstander al remise aangeboden maar, met het oog op de stand, wil deze “er nog even naar kijken”. Hij neemt hiervoor flink zijn tijd maar het zit er gewoon niet in en uiteindelijk accepteert hij de remise. (Jan heeft al lang niet gespeeld maar laat zien dat hij het dammen nog niet is verleerd) Als laatste speelt dan alleen Adriaan nog. Hij heeft een stand op het bord van zeven schijven tegen vier schijven en een dam. Tot opluchting van alle VST-spelers word ook dit remise en consolideren we onze koppositie in de tweede klasse-D.

Onze naaste concurrent DEZ Reeuwijk wint van De Kroonschijf en blijft op ons op de hielen zitten terwijl Scheveningen van Samen Sterk-2 verliest en naar de vijfde plaats zakt. Verhaar Montage Wint van DC Dordrecht-2 en klimt hierdoor naar de derde positie, met twee punten achterstand op VST-3

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.