Weer veel beslissingen in Schiedams kampioenschap

Daar waar dammen regelmatig als remisesport wordt bestempeld, is daar in het Schiemdams kampioenschap nog geen sprake van. Afgelopen vrijdag eindigden acht van de negen partijen in een beslissing. Alleen Ton Burgerhout en Peter van der Stap hielden elkaar in evenwicht in hun partij in de hoofdklasse.

Op de voorgrond de enige remise van de avond

In de hoofdklasse won Jeroen Kos in een vooruit gespeelde partij uit de derde ronde van Frits Luteijn. Hans Lansbergen won overtuigend van Kees Romijn en Arjan van Leeuwen won van Gerrit van Mastrigt.  Vanwege een overvolle agenda heeft Emre Hageman zich terug moeten trekken uit het toernooi.

Ondanks een groot verschil in aantal gespeelde wedstrijden begint er al enige tekening in de strijd te komen. Met vier uit twee gaan Ron Heusdens en Arjan van Leeuwen aan de leiding. 

In de eerste klasse eindigden alle partijen in een beslissing. Een kettingstelling bracht Dirk van Schaik sr. de winst tegen Theo van Wissen. Geert Prinsen maakte gebruik van een onbeschermde voorpost van Ron Bolderheij en peuzelde dit smakelijke hapje natuurlijk op. Dat was genoeg voor de partijwinst.


Peter Lansbergen wist uiteindelijk Kees Osté er onder te krijgen en Frans Teijn won van Matthijs Broek. Tenslotte won Rob van den Bos in een gelijk opgaande partij van Leo Mous op een leuke manier met het dubbeloffer van Dussault dat op alle mogelijke manieren bleek te kloppen.

Rob van den Bos gaat met zeven uit vier aan de leiding in de eerste klasse , maar een klein peloton volgt hem op de hielen met vijf uit drie. 

De uitslagen en partijen zullen elke week worden bijgehouden in het onvolprezen Toernooibase.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.