Een klein programma, maar met een grote winnaar en verliezer

Door het toernooi in Salou en diverse andere reden werden er de afgelopen twee weken maar weinig partijen gespeeld. Toch waren er een grote winnaar en een grote verliezer te noteren. De grote  winnaar bevind zich in de eerste klasse: Leo. Een openingscombinatie tegen Frans en een miraculeuze eindspel winst tegen Leo brachten hem vier punten en wie weet lonkt er nog een promotiekans.

De grote verliezer is Gerrit in de hoofdklasse. Tegen Hans diende er gewonnen te worden om kans te maken op een langer verblijf in de hoofdklasse, maar dat zat er geen moment in. Ergens halverwege de partij had Hans de hoop dat er iets meer in zat dan remise, maar uiteindelijk bleek dit niet veel om het lijf te hebben. De enige andere partij die nog werd gespeeld, was tussen Guido en Jeroen. Laatstgenoemde zette een mooie halfopen-klassiekje neer en ook hij had wellicht op iets meer gehoopt. Guido verliest echter tegenwoordig nog maar zelden een partij en ook nu voer hij veilig de remisehaven binnen.

Vrijdag gaat het toernooi verder, dan zijn er weer voldoende partijen.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.