Spanning loopt verder op

De spanning in de hoofdklasse van het Schiedams kampioenschap loopt alleen maar op, naarmate het toernooi vordert. Een onverwachte kampioen begint steeds meer tot de mogelijkheden te behoren. In de eerste klasse zullen de spelers die kampioensaspiraties hebben aan het einde van de rit een flinke plusscore moeten hebben, want er wordt daar lustig op los gescoord.

De topmatch in de hoofdklasse was dit keer die tussen de NK matadoren Ron Heusdens en Frits Luteijn. Beiden eindigden op de vierde plek in het NK 2015. Kennelijk stak Frits nog steeds in NK vorm want hij wist Ron over de knie te leggen. Beide topfavorieten staan nu op een schamele vijf uit vijf, maar zijn zeker nog niet uitgeschakeld voor de titel.

Aan de kop van de ranglijst melden zich nu Jeroen Kos, die een foutieve ruil van Edwin de Jager afstrafte, en Geert Prinsen, die Tiny Mous eronder kreeg. Peter van der Stap, de kampioen van vorig jaar, kwam niet verder dan een remise tegen Ton Burgerhout waardoor hij met nu slechts twee uit vijf aardig aan de bak moet om degradatie te ontlopen. Guido van den Berg handhaafde zich in de kopgroep na de puntendeling met Gerrit van Mastrigt.

In de eerste klasse eindigden vier van de vijf partijen in een beslissing. De enige puntendeling was die tussen Agita Marterere en Fokke van Leijen. Matthijs Broek was na slechts elf zetten klaar met Frans Teijn door middel van een simpel zetje.

De trotse koploper in de eerste klasse, Michiel Torn, wist een onnauwkeurigheid van Leo Mous na een lange partij goed uit te buiten. Kees Osté overzag dat na een twee-om-twee ruil er een combinatie voor zijn tegenstander, Dirk van Schaik sr., in zat en na een paar zetten spartelen kon hij opgeven. Het leukste zetje van de avond kwam op naam van Rob van den Bos waarbij Wim Heuvelman nu eens een keer de rol van slachtoffer op zich moest nemen.


Heuvelman speelde hier 5-10 en kreeg een zetje om zijn oren

Stand hoofdklasse
Stand eerste klasse

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.