Vlaggenschip houdt Schiedamse eer hoog

In de achtste ronde van de Nationale Competitie wist alleen het eerste tiental de punten binnen te halen. Dit team won met 12-8 van Witte van Moort. Het tweede tiental stond voor een zware opgave, Het moest aantreden tegen koploper WSDV. Het ging helemaal mis voor de thuisclub, 3-17. Het derde team ging ook onderuit. Het verloor met 8-12 van de Westlandse Damcombinatie.

Drie ronden voor het einde van de nationale damcompetitie is de eindstand in de ereklasse reeds bekend. Een beetje jammer. Alle belangrijke wedstrijden zijn gespeeld. Vandaag won Apeldoorn van Volendam en is daardoor feitelijk onbereikbaar voor de achtervolgers geworden. Hetzelfde geldt voor Huissen op twee, dat drie punten los is van de rest van het veld en menselijkerwijs gesproken niet meer weg te branden is van deze plaats.

Het eerste tiental van damvereniging van Stigt Thans heeft een goed seizoen achter de rug. Vandaag werd gewonnen van voormalig landskampioen Witte van Moort. Er was sprake van een feestelijke score. Zij spelen met slechts een grootmeester en dan is een vereniging als Schiedam met drie grootmeesters gewoon een tandje te sterk. Martijn Rentmeester, Frits Luteijn en Rob Clerc wonnen hun partij. Op het ogenblik is er sprake van een gedeelde derde plaats. Het gaat in de laatste wedstrijden om de bordpunten. Er moeten nog drie bordpunten ingelopen worden om daadwerkelijk het podium te bereiken ten koste van regerend landskampioen Hijken, dat vandaag met een verbijsterende.18-2 score van Lunteren wist te winnen.

Op de website van Frits zijn weldra een uitgebreid verslag en de analyses te vinden.

 

Dit bericht is geplaatst in Clubcompetitie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.