‘Zwarte rook’ bij Schiedams kampioenschap

Daar waar elders in de wereld werd gejuicht om witte rook waren het in Schiedam vooral de zwarte schoorstenen die rookten deze week in de strijd om het plaatselijke  damkampioenschap. Van de zeven partijen die gisteren werden gespeeld eindigden er maar liefst zes in een overwinning voor de zwartspeler. Alleen medekoploper in de hoofdklasse Frits Luteyn wist het met wit droog te houden, maar moest daarmee wel zijn eerste puntverlies van het toernooi incasseren.

In de hoofdklasse was het Wim Vrijland die het genoemde punt pakte tegen Frits Luteyn. Ton Burgerhout verschalkte in het eindspel Hans Lansbergen.

In de tweede klasse een bijna complete vierde ronde. Daarin hield Kees Osté na een goede partij lang stand tegen Tiny Mous maar moest uiteindelijk toch buigen. Tiny behoudt daarmee zijn 100% score en gaat met zes uit drie aan de leiding. Frans Teyn benutte na een lange partij zijn tempovoordeel tegen Peter Lansbergen. Dirk van Schaik sr. hield Ratan Ganeshi er onder en Fokke van Leijen nam een zelfmoordcombinatie tegen Matthijs Broek. Rob van den Bos tenslotte won met een relatief eenvoudig zetje van Leo Mous.


Leo Mous – Rob v.d. Bos, stand na 26 …. 2-7. Leo speelde hier 27. 32-28 en Rob sloeg toe

Voor de actuele stand kunt u terecht op toernooibase.

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.