WK werpt zijn schaduw vooruit

Vanwege het naderende WK in Willemstad, waar Ron Heusdens inmiddels is toegevoegd aan het deelnemersveld, werden vandaag een aantal wedstrijden in de bondscompetitie vooruit gespeeld. In een troosteloze ambiance, maar wel met drie WK gangers in de speelzaal, werden vandaag drie partijen gespeeld waarbij van Stigt Thans spelers betrokken zijn . Naast Ron zullen ook Kees Thijssen en oude bekende Hein Meijer komende week afreizen naar het WK in Curacao en wij wensen de heren daar veel succes.

(van onze reporter ter plaatse)

Voor het eerste speelde Ron Heusdens tegen Jochem Zweerink (Dammers Uit Oost). De partij, die eigenlijk nooit uit evenwicht is geweest, eindigde in remise. 

Bij het tweede, tegen Damcombinatie Fryslân , moest Walter Thoen toestaan dat Hein Meijer voor twee schijven een doorbraak kon nemen. De dam bleek oppermachtig en Hein kon twee punten in zijn zak steken. De partij tussen Ton Burgerhout en Kees Thijssen ging heel lang gelijk op. Enigszins in tijdnood greep Ton op de 53e zet mis. Hij speelde 14-20 en verloor. Met 14-19 was de remise binnen handbereik geweest. 

Voor partijen en analyses eerste tiental, zie http://www.luteyn.net/
Stand ereklassestand 1e klasse B

Van Stigt Thans – Dammers Uit Oost 1-1
Ron Heusdens (1457) – Jochem Zweerink (1384) 1-1 1

Van Stigt Thans 2 – Damcombinatie Fryslân 0-4

Walter Thoen (1272) – Hein Meijer (1433) 0-2 1
Ton Burgerhout (1258) – Kees Thijssen (1504) 0-2 2

Dit bericht is geplaatst in Clubcompetitie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.