Kampioenschap van Schiedam in beslissende fase

Met nog een aantal rondes te gaan lijkt het kampioenschap van Schiedam te worden beslecht in het voordeel van de uittredend kampioen, Ron Heusdens. Hij staat met nog twee partijen te gaan inmiddels drie punten voor op zijn naaste belager Arjan van Leeuwen. Het onderlinge duel tussen beide staat nog wel op het programma maar het gat lijkt toch te groot. In de eerste klasse gaat de strijd zoals verwacht tussen Geert Prinsen en Guido van den Berg. Elk puntverlies kan hier beslissend zijn.

In de hoofdklasse leed Ron Heusdens het eerste puntverlies. Frits Luteijn was de eerste die hem een puntje wist te ontfutselen. Om nog enigszins in de race te blijven moest Arjan van Leeuwen winnen, en dat deed hij overtuigend tegen Tiny Mous.Omdat twee spelers zich terugtrokken zal de nummer uit de hoofdklasse een play-off spelen tegen de nummer drie uit de 1e klasse. Voor Kees Romijn en Tiny Mous dreigt deze extra partij.

In de eerste klasse blijft de top twee winnen. Geert Prinsen won, zij het mat wat moeite van Leo Mous. Hij heeft nu drie punten meer dan Guido van den Berg, maar de laatste heeft twee partijen minder gespeeld.

Op gepaste afstand volgt Rob v.d. Bos op de derde plaats na zijn zege op Matthijs Broek. Frans Teijn en Drik van Schaik sr., die zich ook in de subtop bevinden, kwamen een puntendeling overeen. De partij Ron Bolderheij-Peter Lansbergen eindigde in remise. Fokke van Leijen won van Kees Osté.


De uitslagen en partijen zullen elke week worden bijgehouden in het onvolprezen Toernooibase.

In het bijprogramma vielen er twee fraaie combinaties te bewonderen. Het waren weliswaar bekende combinaties, voor sommigen althans, maar toch leuk om te zien. Hans Lansbergen verschalkte Guido van den Berg en Peter van der Stap mocht uithalen tegen Gerrit van Mastrigt. Hier vind je deze laatste partij

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.