Ron Heusdens aan de leiding

Vrijdag 31 maart werd er een inhaalronde/vooruitspeeldag gehouden in de hoofdklasse van het Schiedams kampioenschap. In de eerste klasse was er een reguliere speeldag, de vierde om precies te zijn.

In de hoofdklasse won topfavoriet Ron Heusdens zijn derde partij op rij. Overigens geen partij om trots op te zijn, zoals hij zelf zei. Ton Burgerhout greep mis in het eindspel en moest in een nederlaag berusten.

Frits Luteijn herstelde zich van de nederlaag in de vorige ronde met een overwinning op Hans Lanbergen. Met een mooie overwinning op Jeroen Kos kon Gerrit van Mastrigt zijn eerste twee punten in de competitie laten noteren. 

Omdat veel spelers van van Stigt Thans meedoen aan de halve finales van het NK, waarin op zaterdag twee partijen worden gespeeld, is het lastig om ook op vrijdagavond nog een partij te spelen. Dat heeft tot gevolg dat de tussenstand nog een heel scheef beeld geeft.  

In de eerste klasse beet koploper Rob van den Bos zijn tanden stuk op de taaie Kees Osté en moest berusten in remise. De favorieten Geert Prinsen, tegen Peter Lansbergen, en Guido van den Berg, tegen Matthijs Broek, wisten hun partij wel te winnen.

Frans Teijn won met een lichte combinatie van Ron Bolderheij en houdt aansluiting met de kopgroep in de eerste klasse. Ook Dirk van Schaik sr., na een remise tegen Fokke van Leijen, is nog in de race voor promotie. Theo van Wissen en Leo Mous deelden de punten. Daarmee is Theo van de hatelijk nul af. 

Rob van den Bos gaat in de eerste klasse nog aan de leiding, met acht uit vijf maar relatief staan Geert Prinsen en Guido van den Berg, met zeven uit vier beter voor.

De uitslagen en partijen zullen elke week worden bijgehouden in het onvolprezen Toernooibase.

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.