Rommelig begin Schiedams kampioenschap

Vrijdag 10 maart was de tweede ronde van het Schiedams kampioenschap. Om die ronde mogelijk te maken moesten er overdag nog wel wat noodreparaties aan de speelzaal worden gedaan. Het onstuimige weer had her en der tot wat lekkage geleid. Diverse oorzaken hebben er in de hoofdklasse toe geleid dat nog niet alle spelers ook al twee wedstrijden hebben gespeeld. Aan de stand valt dan ook nog niet veel af te leiden. In de eerste klasse gaat dat een stuk beter. Alle spelers hebben daar inmiddels twee wedstrijden gespeeld. 

Normaal gesproken verwacht je hier een dambord

In de hoofdklasse kent Ron Heusdens een goede start. Na twee rondes heeft hij vier punten. Jeroen Kos ging in zijn partij gisteren tegen Ron door de vlag, waardoor Ron wel makkelijk aan de twee punten kwam. Gerrit van Mastrigt en Frits Luteijn deelden de punten net zoals dat bij Ton Burgerhout tegen Hans Lansbergen en Kees Romijn tegen Tiny Mous het geval was. 

Ton Burgerhout en Frits Luteijn bedenken een goede zet

In de eerste klasse eindigden twee partijen in een beslissing. Fokke van Leijen won met een zetje van Theo van Wissen en omdat Frans Teijn door de vlag heen ging kon Guido van den Berg twee punten bijschrijven. De overige partijen eindigden in remise: Kees Osté-Ron Bolderheij, Leo Mous-Peter Lansbergen en Dirk van Schaik sr.- Rob van den Bos. De twee laatstgenoemden vormen samen met Geert Prinsen en Guido van de Berg het kwartet dat met drie uit twee aan de leiding gaat in de 1e klasse. 

Dirk van Schaik sluit aan bij de koplopers. Fokke van Kleijen klopt Theo van Wissen

Volgende week, bij uitzondering op woensdagavond, worden wat partijen ingehaald danwel vooruitgespeeld.

De uitslagen en partijen zullen elke week worden bijgehouden in het onvolprezen Toernooibase.

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.