Ron Heusdens opnieuw Schiedams kampioen

Het kampioenschap van Schiedam 2019 is gewonnen door Ron Heusdens, die dit kunstje daarmee voor de negentiende (!) keer flikte. Ron had uiteindelijk drie punten meer dan debutant Berke Yiğittürk, die afgetekend tweede werd. Het podium werd gecompleteerd door Frits Luteyn.

De spanning zat hem dit jaar echter onderin. Tot de laatste ronde waren er nog zeven spelers in degradatienood. Na het optrekken van de kruitdampen bleken Geert Prinsen en Guido van den Berg het haasje. Zij moeten het het volgende seizoen een trapje lager doen. Gerrit van Mastrigt moet zich via de playoff nog zien te handhaven.

In de eerste klasse werd topfavoriet Peter van der Stap met overmacht kampioen. Tiny Mous werd nipt voor Peter Lansbergen tweede en promoveert eveneens naar de hoofdklasse. Peter kan ook nog promoveren door de playoff van Gerrit van Mastrigt te winnen,

Voor de uitslagen en eindstand, zie toernooibase

Dit bericht is geplaatst in Actueel. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.