Ron Heusdens voor 18e keer kampioen van Schiedam

Het kampioenschap van Schiedam 2018 nadert zijn voltooiing. Inmiddels is wel duidelijk hoe het podium er uit ziet. Voor de 18e keer is het Ron Heusdens die met de hoogste eer gaat strijken. Hij eindigt het sterk bezette toernooi met 17 uit 11. Slechts één puntje daarachter  eindigde Geert Prinsen op plek twee. Het is voor Geert de tweede keer op dit podium. Frits Luteyn, de uittredend kampioen, werd derde.

Onderaan is het doek voor Tiny Mous reeds gevallen. Wie met hem afdaalt naar de 1e klasse is nog onduidelijk.  Vier spelers komen daarvoor nog in aanmerking, en dat hangt allemaal af van één enkele partij die nog gepeeld moet worden: Kees Romijn-Edwin de Jager.

In de eerste klasse stak Hans Lansbergen er met kop en schouders bovenuit en hij zal zich volgend jaar weer melden in de hoofdklasse.  Met hem mee gaat Rob van den Bos die netjes tweede werd. Peter Lansbergen werd derde en kan via winst in een playoff tegen de nummer tien uit de hoofdklasse ook nog promoveren.

Alle uitslagen en partijen zijn te vinden via toernooibase.
Zie ook de erelijst en medaillespiegel van het Schiedams kampioenschap

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.