Schiedams kampioenschap ten einde

In de laatste ronde van het Schiedams kampioenschap werden er in totaal nog vier partijen gespeeld en die waren allemaal van belang voor de promotie naar en degradatie uit de Hoofdklasse.  De enige beslissingen die tot vandaag gevallen waren, waren de 15e titel voor Ron Heusdens en de degradatie uit de Hoofdklasse van Gerrit van Mastrigt, die vorig seizoen nog zo fraai als derde was geëindigd.


In de Hoofdklasse stond de regelrechte degradatiekraker tussen de uittredend kampioen Peter van der Stap en Tiny Mous op het programma maar ook Edwin de Jager, die tegen Geert Prinsen aantrad, was zeker nog niet in veilige haven. Kennelijk werd de spanning Edwin te veel want al in een vroeg stadium liep hij in een zetje en moest hij afwachten hoe de andere partij zou aflopen. Geert was, bij zijn debuut, door deze overwinning zeker van de tweede plaats. Peter en Tiny gingen er vol in om het vege lijf te redden maar een beslissing kwam er niet met als gevolg dat zowel Edwin, Peter als Tiny op acht punten eindigden. Op grond van het aantal overwinningen was Tiny spekkoper en speelt hij ook volgend seizoen in de Hoofdklasse. Omdat zowel Peter als Edwin beide één overwinning boekten moest het SB uitsluitsel geven. Daarin eindigde Peter net voor Edwin. Edwin degradeert daarmee en Peter moet nog een barragepartij spelen tegen de nummer drie van de 1e klasse.

In die eerste klasse stonden ook twee partijen op het menu. Michiel Torn tegen Wim Heuvelman en Agita Martere tegen Leo Mous. Zowel Michiel, Agita, Leo, maar ook Rob van den Bos, die in de wachtkamer zat, hadden nog kans op promotie. Michiel speelde een uitstekend toernooi met vele overwinningen. Die behaalde hij ook op Wim en daarmee werd Michiel tot kampioen van de 1e klasse gekroond. Leo en Agita gingen beide vol voor de winst maar nadat de kruitdampen waren opgetrokken werd remise overeengekomen. Lachende derde bij dit resultaat was Rob die, op grond van het aantal behaalde overwinningen, hierdoor tweede eindigde en daarmee promoveert. Agita eindigde als derde en zal in een directe confrontatie met Peter v.d. Stap uit gaan maken wie volgend seizoen in de Champions League van Schiedam mag meespelen.

Eindstand hoofdklasse
Eindstand eerste klasse

 

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.