Luctor et Emergo

Als schrijver moet je af en toe je nek uitsteken en een boude opmerking plaatsen. Dan moet je ook niet te beroerd zijn om, als je achteraf ongelijk hebt, dat ook te bekennen. Op schrift waren de mannen van het eerste als deels afgeschreven na een ronde of vier, maar uiteindelijk word het Luctor et Emergo hun deel. In willekeurige volgorde gaan Ron, Geert en Frits bepalen wie er dit jaar kampioen gaat worden, de rest doet niet meer mee voor het betreden van onze lokale Olympus.

Hans was halverwege het toernooi een serieuze kandidaat, maar in het verdere verloop van het toernooi bleek hij zich als een echte Feyenoorder te gedragen: de eerste helft van het seizoen is meestal best aardig, de tweede helft is het niveau vaak een stuk minder. Ron profiteerde hier dankbaar van, een sterk aanval werd hans te machtig. Zeker nadat deze de botte bijl weigerde te hanteren, veranderde de partij in  een strafexecutie.

De rest werd remise, maar zeker niet zonder slag of stoot. Ton had wellicht een overmachtseindspel kunne afdwingen tegen Frits, maar in de partij kwam het niet zover. Guido werd tijdens de partij geplaagd door omstandigheden van persoonlijke aard, maar hij wist zich nog genoeg bijeen te rapen om zich Geert van het lijf te houden. Peter en Edwin hielden elkaar in evenwicht, maar ze zijn beiden nog niet zeker van handhaving, dan wel nacompetie.

In de eerste klasse miste Peter een levensgrote kans om zich aan kop van het klassement te nestelen. De doldrieste partijopzet van Agita had haar duur kunnen komen te staan, maar Peter wist de schijfwinst die zijn deel werd niet op te zetten in partijwinst. Peter is nu uitgespeeld, het is nu afwachten op de rest hem nog voorbij gaat.

Eén van die rest is Rob, die tegen Fokke al snel een doorbraak te pakken had en deze kwam Fokke niet meer te boven. Dirk was bereid om ondanks trieste omstandigheden toch te spelen, maar dit had wel weerslag op zijn spel. Tegen Frans was hij duidelijk niet zichzelf, hetgeen Dirk op zijn tweede nederlaag kwam te staan. Als laatste waren Kees en Wim erg vriendelijk voor elkander, een punt werd hun beider deel.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.