De koning is dood, de oude koning is terug

Adel verplicht, dat geldt in Schiedam zeker voor Ron. Met een overwinning op Edwin verzekerde hij zicht van de titel, die hij vorig jaar moest afstaan aan Peter. Lang zag het er in dit toernooi niet naar uit, maar daar waar de rest punten ging verspelen, daar reeg Ron op het laatst de zeges aaneen.

Hoewel het er tegen Edwin lange tijd remiseachting uitzag, je weet dat als je Ron één kans geeft dat hij hem dan vrijwel direct grijpt. Hierdoor is de situatie voor Edwin nog steeds zorgelijk en kan hij bij een nederlaag in de slotronde tegen Geert zelfs nog direct degraderen. Diezelfde Geert kan, na zijn spannende remise tegen Frits, het toernooi nog als tweede eindigen, mits hij wint tegen Edwin. Ook Tiny en Guido speelden remise in een partij, waarin het lang niet zeker was wie er nu beter stond. Ton en Jeroen hoefden nergens meer op te hopen en dus maakten ze er gewoon een leuke partij van. Helaas waaide ook hier het remisespook in de rondte, een licht voordelig eindspel voor Ton bleek domweg geen winst te bevatten.

In de eerste klasse boekte Michiel een belangrijke zege op Dirk, die zeker niet minder stond, maar die wel het slachtoffer werd van een verrassend dammetje. Een remise tegen Wim in de slotronde volstaat voor de titel. Rob boekte een belangrijke zege op Matthijs en staat nu voorlopig tweede en is zelfs als zeker van promotiedegradatie. Dit hangt mede af van de Partij tussen Agita en Leo, die in de slotronde van vrijdag op het programma staat. Kees had de kans op zijn eerste overwinning, omdat hij met een stille zet een schijf won tegen Fokke. Toe hij het echter niet op zijn best vervolgde, greep Fokke zijn kans en hij won de schijf terug. Na 40 zetten vonden de heren het best en werd de vrede getekend.

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.