Gezellig Paasdamtoernooi

Vrijdag 3 april was weer één van die gezellige avonden bij van Stigt Thans met ditmaal op het menu het sneldamtoernooi ter ere van Pasen. Een leuke onderbreking van het Schiedams kampioenschap dat inmiddels weer op volle toeren draait. Vijftien spelers waren op dit onderonsje afgekomen die in negen ronden Zwitsers om de eieren streden alsof hun leven er van af hing.

Zoals gebruikelijk bij de onderlinge toernooien van van Stigt Thans was ook dit toernooi weer sterk bezet met toppers als Rob Clerc, Frits Luteijn, Peter van der Stap en Jeroen Kos onder de deelnemers. De verrassing van de dag was echter Gerrit van Mastrigt die gedurende het gehele toernooi op gelijke hoogte kon blijven met Rob Clerc. Beide spelers scoorden 15 punten uit  9 wedstrijden. Vanwege een hogere tegenstanderrating werd Rob als officiële winnaar uitgeroepen maar de morele winnaar was Gerrit. Het podium werd gecompleteerd door Peter van der Stap.

Na afloop ontvingen alle deelnemers uit handen van organisator Peter Lansbergen genoeg eieren om wel een week lang Pasen te kunnen vieren.

Einstand
1 Rob Clerc 15 pnt
2 Gerrit van Mastrigt 15 pnt
3 Peter van der Stap 12 pnt
4 Frits Luteijn 11 pnt
5 Guido van den Berg 10 pnt
6 Jeroen Kos 10 pnt
7 Kees Romijn 10 pnt
8 Rob van den Bos 10 pnt
9 Ton Burgerhout 9 pnt
10 Peter Lansbergen 8 pnt
11 Fokke van Leijen 8 pnt
12 Dirk van Schaik sr. 7 pnt
13 Frans Teijn 7 pnt
14 Leo Mous 7 pnt
15 Matthijs Broek 5 pnt


Alle handen waren nodig om de hersens te ondersteunen

Dit bericht is geplaatst in Sneldammen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.