De wederopstanding en de krasse knar

De wederopstanding: zo zou je het spel van Hans kunnen noemen. Twee jaar lang raakte hij geen knikker en ineens is daar zomaar de koppositie. Oorzaak: de regelmaat in het leven, die jarenlang verdwenen was, is weer terug en dan zie je wat dat met een mens doet. Ook Tiny, die drie achter elkaar van Hans had gewonnen en de trotse koploper was, werd het slachtoffer van zijn dadendrang.

Het is natuurlijk onzin om Hans nu te torpederen tot titelkandidaat. Daarvoor is het deelnemersveld te sterk en lang niet iedereen is bij met de wedstrijden. Tiny had een flankaanval in de planning, maar deze kwam niet uit de verf, wat leidde tot een overvolle korte vleugel en een wat onevenwichtige schijvenverdeling. Eén verkeerde ruil leverde vervolgens ook nog schijfverlies op en niet veel later was het pleit beslecht.

Ook in de andere twee partijen viel het één en ander te beleven. De partij tussen Geert en Ton leek lang op een trage klassieker, maar opeens vloog de vlam in de pan. Geert had op de site gelezen dat de spelers van het eerste zich niet van hun winnende kant lieten zien en dat moest anders, al had het ook verkeerd kunnen aflopen. Eerst miste Ton een winnende doorbraak, maar niet veel later sloeg Geert wel toe met een winnende doorbraak. Ook Jeroen en Gerrit speelden alsof hun leven er vanaf hing, maar nadat Jeroen in het middelspel een kansrijke voortzetting inwisselde voor een ruil werd het plots een gelijkwaardige remise.

De krasse knar: Wim Heuvelman. De tachtig reeds gepasseerd, maar nog vol van spelvreugde. Dirk leek lange tijd een prima aanval te hebben, maar een onnauwkeurigheid kostte hem een schijf. Er was echter wel wat compensatie, met als gevolge een multi-eindspel dat tot ver na twaalven doorging. En op het moment dat het toch echt remise was, vlocht Wim er nog een handigheid in, waardoor Dirk zijn beide dammen en de partij moest inleveren. Old soldiers never die!

Aan de kop van de ranglijst behaalde Michiel een belangrijke overwinning op Peter. Een dure en dubieuze combinatie werd door Peter helemaal verkeerd behandeld en Michiel kreeg alsnog de punten in de schoot geworpen. Leo doet nog volop mee om de ereplaatsen na een combinatieve overwinning tegen Kees en Frans en Fokke kwamen na een bijzondere partij remise overeen.

Stand hoofdklasse
Stand eerste klasse

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.