Spelers van het tweede domineren de hoofdklasse

In de hoofklasse doen dit jaar zes spelers mee die vorig jaar deel uitmaakten van het eerste tiental en vijf die vorig jaar in het tweede team actief waren. Adel verplicht, dus die zes gaan natuurlijk uitmaken wie er op de bovenste drie plaatsen en die vijf anderen: laat ze maar spartelen in de hoop dat ze erin blijven. Overal zou deze regel gelden, behalve tijdens dit kampioenschap van 2015.

kvs2015-2

Er zijn wat ontwikkelingen gaande en het lijkt wel of die jochies van het tweede ineens een enorme prestatiedwang voelen om toch maar vooral te laten zien dat ze beter zijn dan hun teamgenoten. Of hebben ze zelfs de intentie dat ze kunnen zagen aan de stoelpoten van die eerder genoemde spelers van het eerste, omdat ze zich niets minder voelen dan sommige spelers van het eerste? Interessant is het in ieder geval allemaal wel. De meeste spelers hebben vier ronden gespeeld en de kop van de ranglijst bestaat uit Tiny, Ton, Guido, Hans en die ene GMI. En de onderste plaatsen… u raadt het al.

Grote winnaar was Tiny. In de inhaalronde van vorige week leek hij aan de verkeerde kant van het bord te zitten, maar nadat Frits eerste een niet al toe moeilijke en winnende doorbraak miste en hij daar een kolossale blunder maakte, waren de bordjes verhangen en Tiny had zijn tweede overwinning binnen. Een ook vrijdag leek het fout te gaan met Frits, maar Hans wist achter het bord de winst niet te vinden en ook bij de analyse bleek het lastiger dan hij op voorhand dacht. Guido kreeg in zijn partij tegen Peter een soort aha-erlebnis, want heel lang was zijn partij identiek aan zijn partij in de bondscompetitie tegen Wim van der Kooij. Toen ging het nog niet helemaal goed, maar Guido had ervan geleerd en ging nu vakkundig te werk en hij boekte een verdiende overwinning.

Van alle spelers van het eerste leek Geert nog het dichtste bij een overwinning te komen, maar het klopte precies voor Gerrit, waardoor hij met een punt weg kwam. Als laatste was er de puntendeling tussen Ton en Ron, hoewel het lang niet duidelijk was wie er hoopte op meer.

kvs2015-2

In de eerste klasse is er minder haantjesgedrag te bespeuren. In de regel bestaat deze klasse uit gemoedelijke routiniers, die hun sporen allang verdiend hebben. Mooi om te zien dat de klasse dan ook wordt aangevoerd door een dame en een fris en fruitige jongeman, hoewel dit af en toe met wat horten en stoten gaat. Toch is Michiel weer één van de kanshebbers op de eerste plaat, hoewel hij deze favorietenrol  wel  moet delen met Agita op dit moment. Hun overwinningen op Matthijs en Frans leken er lange tijd niet in te zitten (edit: sterker nog, Matthijs miste eerste een winnende plakker en daarna een kansrijk offer, zie hiervoor de partij in toernooibase), maar uiteindelijk gaven een betere positie en een combinatie de doorslag.

Voor de rest waren er nog remises tussen Peter en Dirk en tussen Leo en Rob, die ook alle vier zeker nog niet uit te sluiten zijn voor een podiumplaats. Benieuwd hoe iedereen er over twee weken aan toe is als de paaseieren zijn verwerkt.

Stand hoofdklasse
Stand eerste klasse

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.