Kampioenschap van Schiedam start met verrassingen

Het kampioenschap van Schiedam is inmiddels twee ronden gevorderd. En daar waar de favorieten voorlopig de punten laten liggen, daar lachen de potentiele degradatiekandidaten. Twee hele overwinningen in de twee rondes in de hoofdklasse, het lijkt wel een belangrijk titeltoernooi. Hoewel, dat is het natuurlijk ook. En met een gemiddelde rating van 1293 doet het toernooi nauwelijks onder voor een gemiddelde halve finale van het NK.

De verrassing in ronde één kwam op naam van Tiny. Debutant Jeroen leek positioneel aan de goede kant van het bord te zitten, maar een verkeerde ruil gaf Tiny de mogelijkheid wat houtjes te geven en de overkant te bereiken. Het multi-eindspel dat overbleef voorde Tiny vervolgens bekwaam naar winst. De overige partijen werden met ingehouden spanning remise de partij tussen Peter en Frits werd uitgesteld.

In de tweede ronde zaten er vier spelers gevoelsmatig aan de goede kant van het bord. Gerrit had een wat krom ogende vleugel, maar het bleek lastig om er echt iets van te maken. Ron liet tegen Jeroen een doorbraak voor een schijf toe met het doel deze in te sluiten en gratis af te vangen. Deze mogelijkheid is er wellicht geweest, maar Ron liet een afwikkeling toe die tot zijn teleurstelling op slag remise was. Edwin was tevreden met zijn klassieke stand tegen Guido en op het eind wist hij ook een schijf te winnen. Juist op dat moment bleek het er echter tot zijn verbazing niet meer in te zitten. Het was echter Hans die voor de sensatie van de avond zorgde door titelverdediger Peter beentje te lichten. De stand van Hans oogde wat mooier, maar een stil ogende zet van Peter bleek fatale gevolgen te hebben en na een slim ruiltje bleek de stand van Hans bleek de stand ineens altijd schijfwinst te geven. Tacticus Peter ging uiteraard nog lang door, maar Hans behaalde een zeer nuttige en verrassende overwinning.

Ook in de eerste klasse tot op heden een laag winstpercentage. Michiel wist in ronde één Frans in een laat klassiekje alsnog over de rand te duwen en Leo wist met beheerst drukspel Fokke het leven onmogelijk te maken. Peter en Rob besloten het elkaar niet te moeilijk te maken en hetzelfde gold voor Kees en Matthijs. Dirk had misschien wel door kunnen spelen tegen Agita, gezien de stand op het bord.

In ronde twee wist alleen Frans zijn partij tegen Wim Heuvelman in winst om te zetten, doordat een langdurige aanval Wim te machtig werd. Peter weigerde tegen Kees de botte bijl te hanteren toen de stand erom vroeg en dit had hem duur kunnen komen te staan. Kees was echter op voorhand zeer blij met een punt en accepteerde gretig het remiseaanbod van Peter. Fokke had geleerd van zijn partij tegen Leo en hij hield het deze keer rustig. Dirk had geen goed wapen om het ijzer met handen te breken en dus voor beiden een punt. De topper tussen Michiel en Agita gaf een actieve Michiel te zien, echter zonder dat Agita voor haar leven hoefde te vrezen.

 

 

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Kampioenschap van Schiedam. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.