Rob van den Bos grijpt de beker

Het jaar 2015 bij van Stigt Thans is begonnen met een kleine sensatie. In de finale van de beker kwamen Rob van den Bos en topfavoriet Ron Heusdens tegen elkaar uit. Het format bij dit toernooi is dat er bij een remise geloot wordt wie er als winnaar wordt verklaard. De ietwat geleide loting was deze keer al voor de partij gebeurd en Rob was de gelukkige. Ron wist dus dat alleen bij een overwinning de beker voor hem zou zijn.

Het strijdplan van Rob bij deze partij was “alles naar voren en tempo’s winnen”. Dat op zich lukte hem aardig maar ging wel ten koste van de stand en Ron kwam duidelijk beter te staan. Als je daarbij optelt dat Rob ook nog af en toe zwaar in tijdnood kwam mag het een klein wonder heten dat hij de zaak droog kon houden en na 63 zetten de felicitaties van Ron in ontvangst mocht nemen voor het winnen van de beker.

De partij is te bekijken op toernooibase.

Voor de onderlinge werden er drie partijen gespeeld: Prinsen – de Jager 2-0, Burgerhout – v.d. Berg 1-1, Hans Lansberger – Broek 2-0.

Dit bericht is geplaatst in Bekertoernooi. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.