van Stigt Thans 2 stunt in ZHDB

Afgelopen maandag speelde Van Stigt Thans 2 uit tegen Damlust. Damlust verdedigde de eerste plaats terwijl  van Stigt Thans overal de punten probeerde te sprokkelen. Dit lukte verrassend genoeg ook tegen Damlust. Edwin de Jager wist zich knap staande te houden tegen Erno Prosman en haalde een verdiende punt. Dit betekende einde 100% voor Erno.Peter Lansbergen ging helaas ten onder in de strijd tegen Erik Hoogendoorn. Wim Heuvelman speelde een goede, verzorgde partij en kwam sterk uit de startblokken. Dit resulteerde bijna tot winst richting het eindspel. Maar door een slippertje van Wim kwam Hans de Knikker in een gewonnen stand. Hans verzaakte daarna waardoor Wim sterk en foutloos een punt pakte. (Hans ging weliswaar door de klok in zijn laatste zet, maar Wim accepteerde een punt.) Ton Burgerhout speelde sterk en ´veegde ´ zijn tegenstander langzaam van het bord. Ook Edwin Torn wist een sterke pot neer te zetten maar een winst was misschien wel te veel van het goede. Op het laatste bord speelde Michiel Torn tegen Venema. Michiel won door een onoplettend moment van zijn tegenstander. Naast een goede stand over te houden wist Michiel een schijf te winnen en dus de partij. Hierdoor konden de Schiedammers zeer verheugd huiswaarts keren met een 5-7 overwinning.

Damlust Gouda – Van Stigt Thans 2   5-7
Erno Prosman (1560) – Edwin de Jager (1233)   1-1
Erik Hoogendoorn (1273) – Peter Lansbergen (1045)   2-0
Hans de Knikker (1083) – Wim Heuvelman (1005)   1-1
Henk van Klaveren Jr. (1283) – Ton Burgerhout (1281)   0-2
André Venema (1253) – Michiel Torn (1061)   0-2
Harry Clasquin (1219)   – Edwin Torn (1189)   1-1

Dit bericht is geplaatst in Clubcompetitie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.