Wisselend succes in ZHDB

Op vrijdag 22 november speelden beide Schiedamse teams voor de provinciale competitie. Voor het eerste zestal was een overwinning op Rijnsburg nodig om nog een kleine kans op het kampioenschap te behouden. Voor het tweede team was het zaak om weg te komen van de onderste regionen.


Frits Luteyn – Frerik Andriesen
Het eerste speelde uit tegen Rijnsburg. Met twee overwinningen, twee remises en twee nederlagen werd het uiteindelijk 6-6. Daarmee is de achterstand in verliespunten op Damlust nu opgelopen tot drie en is de titel uit zicht.

Frits Luteyn verloor door een fraaie combinatie van Frerik Andriesen. In de diagramstand speelde Frits 30-25 en werd verrast. Peter v.d. Stap zorgde voor de gelijkmaker door een overwinning tegen Richard Meijer. Na remises van Ron Heusdens en Hans Lansbergen stond er 4-4 op het bord. Daarna ging Guido v.d. Berg onderuit tegen Thomas Wielaard maar Gerrit van Mastrigt kon de nederlaag afwenden door zijn partij te winnen,6-6.

Het tweede moest tegen hekkensluiter Naaldwijk en nam geen enkel risico door in de sterkst mogelijke opstelling uit te komen. Mede daardoor werd het een eclatante 11-1 overwinning. Alleen Edwin de Jager moest in remise berusten. Daarmee is het lijfsbehoud voor het tweede zestal zo goed als zeker veilig gesteld.

 

Dit bericht is geplaatst in Clubcompetitie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.