vST 1 wint ook 5e wedstrijd

Ook de 5e wedstrijd in de nationale competitie werd door van Stigt Thans 1 gewonnen. Dit keer werd Damcombinatie Fryslan met 12-8 aan de zegekar gebonden. Het is wel de vraag of de overwinning helemaal verdiend was. De thuisclub begon met een surprise in de opstelling. Voor de eerste keer werd gebruik gemaakt van de diensten van de Tsjech Vaclav Krista. Hij debuteerde met een puntendeling.


Vaclav Krista maakte zijn debuut

Peter van der Stap opende op de zijn bekende wijze de debatten met een fraaie combinatie tegen Douwe Edelenbos.

Peter speelde in bovenstaand diagram 13-18 waarop Douwe reageerde met 34-30. De raderen begonnen te draaien bij Peter en daarna sloeg hij toe met 16-21, 14-20, 18×36, 6-11 en 9-13,

Rob Clerc kwam snel remise overeen met Auke Scholma. Martijn Rentmeester gunde zijn tegenstander een dam voor een paar schijven. Dat leek goed te gaan totdat Martijn een grote rondslag overzag, 3-3. Edwin de Jager kwam goed maar niet gewonnen te staan en moest berusten in remise. Dat gold ook voor Anatoli Gantwarg die niet kon winnen van Taeke Kooistra. Dirk van Schaik jr. kwam een schijf achter maar zijn tegenstander ging door de vlag, 6-4. Krista kwam daarna remise overeen waarna Patrick Stork de twee punten greep tegen Durk de Vries, 10-6. Tenslotte kwam Ron Heusdens tot een puntendeling met Gerlof Kolk en sleepte Frits Luteyn een puntje voor de poorten van de hel weg tegen Harm Wiersma. Eindstand 12-8

Dit bericht is geplaatst in Clubcompetitie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.