Slechte loting voor Schiedammers in 1e ronde

Het toernooi in Świnoujście is begonnen. De loting viel nogal ongunstig uit met twee onderlinge duels. Daar zijn we natuurlijk niet helemaal voor naar Polen gekomen. Dirk van Schaik liet tegen Linda Schnieders een lange vleugelopsluiting toe, waarbij het centrum overwicht beslissend was. Ron Heusdens zette Edwin Torn in een klassiekje hardhandig van het bord, maar helemaal waterdicht was de winstvoering niet.

Guidovan den Berg had vanaf de opening een korte vleugelopsluiting tegen de onbekende Pool Tomasz Marczuk. Toen deze in het middenspel een grote ruil nam, was hij een schijf en beide punten kwijt. Edwin de Jager won een overmachtseindspel van de Belg Janes de Vries, die al zijn schijven weggaf om zo snel mogelijk klaar te zijn.

Zie de uitslagen op http://daminator.eu/2012_pcbestcup/cha/

Voor de thuisblijvers een fragmentje dat niet op het bord kwam.

Guido van den Berg – Tomasz Marczuk. Zwart speelde hier 24-29, maar ik had veel tijd besteed aan 24-30 35×24 20×40 45×34 15-20 en nu moet je wel even 33-29 durven spelen. Wit komt in alle varianten heel goed te staan, maar reken dat maar eens uit.

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Toernooien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.