Duur ritje naar Świnoujście

Linda Schnieders, Edwin de Jager, Edwin Torn en Guido van den Berg vertrokken op dinsdag 13 november om half elf ‘s ochtends richting Polen. De PC Best Cup in Świnoujście begint pas donderdag, dus van enige haast was geen sprake. Edwin de Jager nam ontspannen plaats op de achterbank, iets wat hij voor het laatst een jaar of 6 geleden had gedaan bij ritjes door Nederland in een busje met net iets te kleine ramen. Zoals bekend houdt Edwin de Jager net iets meer van doorrijden dan zijn naamgenoot. Dus na de eerste wissel in Duitsland ging het gas erop. Op de Autobahn betekent dat over het algemeen meerijden met de stroom, tenzij er werkzaamheden zijn. Duitsers houden zich heel strikt aan snelheidsbeperkingen en wij Nederlanders zijn hier toch net iets minder alert op. We hadden vandaag de pech dat er een politieauto achter ons reed. Net als in Nederland zijn de wagens met radarcontrole behoorlijk onopvallend en dus hadden we niets in de gaten. De meting kwam uit op 130 waar 80 mocht. Duitsers zijn bij zoiets een maand hun rijbewijs kwijt, maar van ons Nederlanders wilden ze alleen maar 340 euro hebben. Wij vonden het vooral irritant dat het schrijven van het bonnetje zo lang duurde, want we hadden nog wat kilometers tegoed.

Rond half zeven kwamen we aan bij Karkonosze, het hotel met de beste prijs-kwaliteit verhouding ooit. Direct bij aankomst werden we verwelkomd door de gulle lach van Jean-Marc Ndjofang, die er al vanaf maandag blijkt te zijn. Ook Guntis Valneris en Janis de Vries zijn al aanwezig. Het toernooi kan dus doorgaan. Verder schijnt de deelname nogal tegen te vallen. Morgen komen de andere deelnemers aan en zal blijken wie er wel en niet zijn. Even afwachten dus.

Dit bericht is geplaatst in Actueel, Toernooien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.