Ron Heusdens slachtoffer van lage weerstand, maar gered door ouderdom

Er is iets mis met de weerstand van Ron. Niet zozeer achter het bord, want met een vijftal andere wereldtoppers eindigde hij op 13 punten in het toernooi van Heerhugowaard. Hij werd echter het slachtoffer van een vroege nederlaag in het toernooi tegen Georgiev, waardoor hij een aantal lager aangeschreven spelers ontmoette en daardoor de laagste gemiddelde tegenstand kreeg. Het gevolg was een zesde plaats, waardoor hij buiten de grotere prijzen viel.

Lichtpuntje was dat de tijd doortikt en de eeuwig jong lijkende Ron inmiddels rijp is voor het seniorenklassement, dit wist hij uiteindelijk wel in de wacht te slepen. Verder was de behaalde score goed genoeg voor een GMI-resultaat, al met al toch een prima prestatie.

De andere Schiedammers konden niet meedraaien in de top. Frits verloor uiteindelijk alleen van Roel Boomstra en eindigde op een verdienstelijke score van 11 punten. Edwin vond het nodig op vrijdagavond nog even een partij te spelen op de club en leek een beetje het pad kwijt in de laatste ronde, waarin hij pardoes een schijf weggaf. Een score van 9 uit negen is door zijn gemiddelde tegenstand echter niet onredelijk. Ratan kon zich uiteindelijk niet in de top mengen, maar wist in de laaste ronde nog wel de voorzitter van het organisatiecomit├ę te verschalken. Zijn resultaat was uiteindelijk 7 punten.

 

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.