Schiedamse Super Sunday

Alle Schiedammers kenden een vliegende start in het Golden Prague toernooi. Al onze clubgenoten zijn in de eerste ronde begonnen met een overwinning op één uitzondering na. Edwin Torn kwam namelijk niet verder dan een puntendeling met Alexander Baliakin.

Een lichte teleurstelling voor aanvang van het toernooi was het wegblijven van een hoop spelers, voornamelijk de niet-Nederlanders. Van de 58 spelers op de deelnemerslijst bleven er maar 44 over. Hieronder 26 Nederlanders en 18 niet-Nederlanders. Hierdoor is het een Nederlands toernooi geworden, wat inhoudt dat het erg moeilijk is om FMJD-normen te scoren. Wat overblijft, is het spelen voor de prijzen van het toernooi zelf. Zie de foto voor de bekers die we kunnen winnen. Hopelijk is er ook nog wat geld te verdienen.

 Alle Schiedammers lootten omlaag, op Edwin Torn na. Hij stond al kort na de opening onder grote druk, maar Baljakin wist het na veel rekenen niet rond te krijgen en wikkelde uiteindelijk maar naar remise af. Zie het FMJD-forum voor de partijnotatie. De andere spelers hadden een winst-opdracht en slaagden daarin glansrijk. De een wat makkelijker dan de ander. Ron moest tegen 政策 , de Chinees die al eens van Tsjizjov had gewonnen en laatst in Thailand Frits in zijn lijfopening versloeg. Ron klaagde vooraf steen en been over de oude ratinglijst die men had gebruikt, waardoor Ron boven Kees Thijssen stond voor de paring. Ron stond in het middenspel onder behoorlijke druk, maar de Chinees – die duidelijk last had van een jetlag – schoot een bok en Ron kon een schijfje oprapen. Ook Edwin de Jager en Guido hadden hun handen vol aan hun veel zwakkere tegenstanders, maar konden na 4 uur spelen toch een tweetje noteren.

 Vanmorgen was het heerlijk weer voor een wandeling door de stad. Vanaf de Karlův most (Karlsbrucke) kun je mooie foto’s maken van het leven op de Moldau.

Uitslagen 1e ronde
Alexander Baliakin – Edwin Torn 1-1
Zheng Ce – Ron Heusdens 0-2
Sergey Kuropatov – Dirk van Schaik jr. 0-2
Fabian Snijder – Peter van der Stap 0-2
Edwin de Jager – Hans van Dijk 2-0
Guido van den Berg – Tom Huizinga 2-0

De overige uitslagen zijn te vinden op de toernooisite

Partijen 2e ronde:
Ron Heusdens – René Wijpkema 
Dirk van Schaik jr. – Kees Thijssen 
Peter van der Stap – Aleksei Domchev 
Tatiana Teterina – Edwin de Jager
Ali Fthalla – Guido van den Berg 
Edwin Torn  – Yulia Yurkova

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Toernooien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.