Schiedammers werken zich in de nesten

Het was vandaag schitterend weer in Praag. Hoog tijd dus voor een bezoek aan Hradcany, de beroemde Praagse Burcht. Van de vele plaatsen die ik gezien heb, is dit toch een van de mooiste. Zie de foto’s voor een paar schitterende plaatjes.

Met het dammen ging het vandaag helaas niet zo goed. Edwin Torn werd al snel van het bord gezet door Ivan Kostionov. Een schijfoffer betekende het directe einde van de partij. Ron kwam een eind tegen Alexander Baljakin, maar kon niet winnen. Guido had lange tijd het beste van het spel tegen Tatiana Teterina, maar raakte in het eindspel bevangen door de hitte. Een dubbeloffer bleek niet voldoende te zijn voor de remise. Edwin de Jager speeld eeen interessante partij tegen Václav Křišta, maar bereikte geen voordeel. Dirk won met een fraaie forcing van Shlomo Borohov. Peter tenslotte won door een aantal foute zetten van Bert Begeman.

Morgen de laatste ronde en dan naar huis. Edwin TOrn heeft aan een punt voldoende voor zijn MF norm. Edwin de Jager zal moeten winnen van Peter om hetzelfde resultaat te behalen.

Uitslagen 6e ronde
Ivan Kostionov – Edwin Torn 2-0
Alexander Baliakin – Ron Heusdens 1-1
Tatiana Teterina – Guido van den Berg 2-0
Václav Křišta – Edwin de Jager 1-1
Shlomo Borohov – Dirk van Schaik jr. 0-2
Peter van der Stap – Bert Begeman 2-0

De overige info is te vinden op de toernooisite

Dit bericht is geplaatst in Toernooien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.