Spelers van het tweede doen goede zaken

Het regende vanmorgen hard in Praag. Geen weer dus om de stad in te gaan. Dit gaf ons ruim de tijd om de partijen van gisteren, 5e ronde, te analyseren en die van vandaag voor te bereiden. Of het veel helpt is onduidelijk, maar het is in elk geval heel leuk om een week intensief met dammen bezig te zijn.

Ron kwam vandaag in grote problemen tegen Kees Thijssen. Uit de vele goede eindspelen koos Kees een remisevariant, zodat Ron goed weg kwam. Edwin de Jager lootte met Shlomo Borohov de zwakste speler met 4 punten. Hij dacht in het middenspel de schijfwinst te forceren, maar forceerde zichzelf naar een nederlaag. De Rus heeft waarschijnlijk vooraf niets gezien, maar kon toch plotseling een tweetje bijschrijven. Guido kreeg in Jiri Sysel zijn eerste buitenlander. In het klassieke late middenspel kwam hij wat onder druk te staan, maakte een fout en kwam verloren te staan. Door een kleine meerslag finesse kwam er een 4-om-2 op het bord, dat direct remise bleek te zijn. Edwin Torn speelde een vreemde opening tegen Iskander Al Sarayfi, die eerder Peter op remise had gehouden. In het middenspel ging het plots lopen en won Edwin snel een schijf en de partij. Peter is totaal uit vorm. Hij vergat dit keer te winnen van Jan Terpstra. Dirk won door een mooie combinatie van de sterke Rus Andrei Kalachnikov.

Het topduel tussen Aleksej Domchev en Marcel Monteba eindigde in remise. Pim Meurs won verrassend van Alexander Baliakin. Domchev, Monteba en Meurs gaan nu aan de leiding met 8 uit 5.

Edwin Torn en Guido blijven in de race voor een MF norm. Edwin heeft nog één buitenlander nodig en heeft dankzij de hoge rating van zijn tegenstanders aan één punt voldoende. Guido moet nog twee punten halen tegen twee buitenlanders, waarvan één met een MF titel of hoger. Een geleide loting kan hierbij helpen. Een mooi vooruitzicht voor de spelers van Van Stigt Thans 2, die verrassend goed blijven presteren.

Uitslagen 5e ronde:
Ron Heusdens – Kees Thijssen 1-1
Edwin de Jager – Sergey Kuropatov 0-2
Guido van den Berg – Jiří Sysel 1-1
Edwin Torn – Iskander Al-Sarayfi 2-0
Dirk van Schaik jr. – Andrei Kalachnikov 2-0

Programma 6e ronde
Ivan Kostionov – Edwin Torn
Alexander Baliakin – Ron Heusdens
Tatiana Teterina – Guido van den Berg
Václav Křišta – Edwin de Jager
Shlomo Borohov – Dirk van Schaik jr.
Peter van der Stap – Bert Begeman

De overige info is te vinden op de toernooisite

Dit bericht is geplaatst in Toernooien. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.